Verwarming

D&V Technics bvba staat niet alleen in voor het onderhoud van onze huismerken, maar ook alle andere merken.

art ttlCentrale verwarming gas & mazout

Centrale verwarming op aardgas is één van de meest gebruikte methodes in België. Je hoeft het nergens te stockeren en je moet ook niet betalen vooraleer je er effectief gebruik van maakt. Het is veilig in gebruik, niet giftig en een relatief energiezuinige methode om de woning te verwarmen.

Mazout wordt vaak gekozen als alternatief voor aardgas. Je moet het zelf stockeren wat ervoor zorgt dat je onafhankelijk bent van externe kanalen en zelf kan bepalen wanneer je de mazouttank laat vullen. Zo worden er tegenwoordig heel wat groepsaankopen georganiseerd om de prijs nog scherper te maken.

art ttlVloerverwarming

Na jaren van ups en downs is vloerverwarming uitgegroeid tot een volwaardige verwarming. Het is perfect regelbaar in temperatuur en verdeelt de warmte gelijkmatig in de kamer zoals geen ander. Vloerverwarming is ook compleet onzichtbaar waardoor je geen ruimte verliest. Als kers op de taart is het ook nog eens één van de zuinigste manieren om een ruimte te verwarming.

art ttlKetel vervangen en renovatie mazout & gas

Ongeveer de helft van het energieverbruik in een woning gaat naar verwarming. Zuinig verwarmen begint bij een zuinige energiebron: aardgas of stookolie in plaats van elektriciteit.
Vervolgens investeert u in een verwarmingssysteem met een hoog rendement:

  • een condensatieketel op gas
  • een condensatieketel op stookolie
  • een warmtepomp

Verwarmingsketels ouder dan 20 jaar halen een rendement van slechts 88 procent. Bij de nieuwste condensatieketels op stookolie loopt het rendement op tot 106. De nieuwste condensatieketels op gas halen een rendement tot 109 procent. Dat komt doordat een condensatieketel de warmte in de waterdamp recupereert en gebruikt om uw woning te verwarmen. Bij oude verwarmingketels gaat heel wat waterdamp en dus ook warmte doorheen de schoorsteen verloren.

art ttlOnderhoud en herstelling alle merken 7/7

Het onderhoud van een verwarmingsketel is verplicht en moet naargelang het type brandstof jaarlijks of tweejaarlijks uitgevoerd worden door een erkend technicus. Om een goede en correcte werking van je verwarmingsinstallatie te garanderen is het essentieel de cv-ketel goed te onderhouden. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je ketel minder gaat renderen en zelfs schadelijke gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Bovendien ben je ook niet verzekerd bij brand als de cv-installatie niet gekeurd is.

art ttlVerwarmings audit (wettelijk verplicht om de vijf jaar).

De eigenaar van een centraal stooktoestel (centrale verwarming)

  • dat ouder is dan 5 jaar
  • en een vermogen heeft vanaf 20 kilowatt (kW) of meer

is verplicht om regelmatig een verwarmingsaudit te laten uitvoeren. Een verwarmingsaudit is een grondig onderzoek van uw verwarmingsinstallatie, waarbij gekeken wordt naar het rendement ervan. Ook wordt onderzocht of de grootte van de ketel past bij de verwarmingsbehoeften van het gebouw.

De audit is verplicht voor centrale stooktoestellen die gebruikt worden voor de verwarming van woningen, kantoren, niet-woongebouwen, … Als u huurder bent, dan moet de verhuurder ervoor zorgen dat de audit uitgevoerd wordt.

art ttlZonneboiler

Een zonneboiler is een installatie waarmee de energie van de zon kan worden opgevangen om sanitair water te verwarmen (voor bad, douche enz.).

Een zonneboiler werkt op het licht van de zon (en niet zijn warmte) om water te verwarmen. Met zo’n installatie kan heel wat energie worden bespaard aangezien de bezonning van 1m2 dakoppervlakte overeenkomt met 100 l stookolie of 100 m3 aardgas. Over het algemeen wordt zo 50 tot 70% van het water verwarmd dat in de keuken of de badkamer wordt verbruikt.

art ttlOnze merken

Wil je op de hoogte blijven van tijdelijke acties?
Ga dan een kijkje nemen bij onze leveranciers.

BuderusJunkers